Більшість українців підтримують створення незалежної Автокефальної Православної Української Церкви. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг" на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту.

На запитання "Чи підтримуєте Ви створення незалежної Автокефальної православної Української церкви?" 22% усіх опитаних відповіли "однозначно так". Ще 25% учасників опитання обрали відповідь "скоріше так". Таким чином половина українців позитивно ставляться до того, що Україна отримала Томос про автокефалію Української церкви.

Натомість однозначно проти створення єдиної помісної православної церкви в Україні 15% респондентів. Ще менше, а саме 13% скоріше не підтримують таке рішення.

Решта учасників опитування, а це 27% респондентів не можуть відповісти на це питання.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Порівняно з аналогічним опитуванням у червні 2018 року, кількість прихильників створення незалежної церкви в країні збільшилася. Опитування проводилося по всій Україні, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу у період з 29 вересня по 14 жовтня 2018 року.

Всього було 2400 учасніків опитування віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2%

Нещодавно Синод Вселенського патріархату, затвердив текст Томосу про надання автокефалії української церкви. Православним ієрархам залишилося зібратися і провести Об'єднавчий собор щодо цього

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій напередодні надання Томосу про автокефалію дляУкраїни затвердив проект статуту для Української православної церкви.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Стамбулі 27 листопада розпочався триденний Священний Синод Вселенського патріархату, на якому очікується визначення дати проведення об'єднавчого собору в Україні.

Також Знай.ua писав, українцям нарешті озвучили остаточну дату історичного для нашої країни події - проведення Об'єднавчого собору українських церков. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу Вселенського патріарха.