Україна отримала Томос про автокефалію Української церкви. Про це повідомив президент України Петро Порошенко.

За словами Порошенка, схвалено текст Томосу про надання незалежності Української церкви, а також прийнято рішення про скликання Об'єднавчого православного собору. Про це Президент заявив у зверненні до українського народу

Петро Порошенко наголосив, що Томос є для України грамотою її повної духовної незалежності.

"Томос- це грамота про нашу духовну незалежність", - наголосив глава держави.

За його словами, наша держава зробила все для отримання Томосу - "все, що могла і мусила була зробити".

Порошенко зазначив, що дату проведення собору оголосить патріарх Варфоломій.

"Залишився всього один крок до завершення цього процесу. Нашим православним ієрархам належить зібратися і провести Об'єднавчий собор. Обраному предстоятелю випаде честь отримати Томос з рук Вселенського Патріарха", - заявив Порошенко.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій напередодні надання Томосу про автокефалію для України затвердив проект статуту для Української православної церкви.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Стамбулі 27 листопада розпочався триденний Священний Синод Вселенського патріархату, на якому очікується визначення дати проведення об'єднавчого собору в Україні.

Також Знай.ua писав, українцям нарешті озвучили остаточну дату історичного для нашої країни події - проведення Об'єднавчого собору українських церков. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу Вселенського патріарха.