Вирішальний для українського православ'я триденний Синод Вселенського патріархату, який пройшов у Стамбулі, закінчив свою роботу.

Вселенський патріархат прийняв остаточне рішення про надання автокефалії Української православної церкви.

Проект статуту і текст Томосу були затверджені на священному Синоді в четвер, 29 листопада, в Стамбулі. Відповідний документ опублікували на сайті телеканалу "Прямий".

"В контексті раніше прийнятого рішення Вселенського патріархату надати автокефалію Української церкви, і в очікуванні видачі Патріаршого і Синодального Томосу, святий і священний синод підготував статут Української церкви", - йдеться у відповідному документі.

Зазначимо, що дата проведення Об'єднавчого собору в Києві наразі невідома. В ньому мають взяти участь представники Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви, а також частина єпископів Української православної церкви Московського патріархату. Вони повинні прийняти рішення про об'єднання церкви та обрати її предстоятеля.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Саме патріарху об'єднаної церкви Вселенський патріарх Варфоломій вручить Томос.

Нагадаємо, у Стамбулі 27 листопада розпочався триденний Священний Синод Вселенського патріархату, на якому очікувалося визначення дати проведення об'єднавчого собору в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нарешті озвучили остаточну дату історичного для нашої країни події - проведення Об'єднавчого собору українських церков. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу Вселенського патріарха.

Також Знай.ua писав, під час служіння на вшанування жертв Голодомору в Україні в 32-33 рр в італійському храмі присутні не повірили власним очам – кров святого Януарія ратово ожила.