Українцям нарешті озвучили остаточну дату історичної для нашої країни події - проведення Об'єднавчого собору українських церков.

Філарет
Філарет

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на прес-службу Вселенського патріарха.

У повідомленні йдеться, що 27-29 листопада Синод Константинопольського патріархату планує зібратися, щоб винести рішення про надання Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Томос в Україні
Томос в Україні

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"У ці дні очікується оголошення і підтвердження дати проведення Об'єднавчого собору українських церков. В Константинополі відзначили, що він буде" протягом грудня ", - розповідають журналісти.

У свою чергу 5 листопада колишній прес-секретар предстоятеля УПЦ МП, протоієрей Георгій Коваленко заявив, що Об'єднавчий собор, на якому мають оголосити про створення єдиної Української православної церкви і вибрати її предстоятеля, може відбутися вже 22 листопада.

Патріарх Кирило
Патріарх Кирило

Представник УПЦ КП Євстратій Зоря прокоментував поширення дезінформації про можливу дату проведення Собору, заявивши, що її насправді немає до моменту офіційного оприлюднення.

Томос в Україні
Томос в Україні

Нагадаємо, Київський собор, на якому буде ухвалено рішення про об'єднання церков може відбутися 9-10 грудня. Відповідна інформація з'явилася у церковних колах.

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет
Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет

Поки що в Українській Православній Церкві Київського патріархату (УПЦ КП) стверджують, що рішення про дату собору не прийнято.

Відомо, що знову перенесли дату Об'єднавчого архієрейського собору, під час якого представники українських православних церков повинні прийняти рішення про об'єднання в складі однієї церкви, а ще обрати її предстоятеля.

Філарет
Філарет

Раніше Знай.uа писав про те, що Вселенський Патріархат готовий дати томос про автокефалію тільки в руки своєму ставленикові.

Також Знай.uа повідомляв, що Росія всіма силами буде намагатися утримати під контролем українську церкву, адже автокефалія УПЦ рівносильна для Кремля розпаду СРСР.