На скасуванні рішення, держреєстратора про надання УПЦ Московського патріархату права на користування нерухомістю комплексу Почаївської лаври, наполягає Міністерство культури України. Також відомство вимагає притягнути реєстратора до відповідальності.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області повідомила, що представник Мінкульту оскаржив такі дії реєстратора з вимогою скасувати рішення.

Почаївська лавра

"Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій державного реєстратора, який зловживаючи своїми повноваженнями, здійснив державну реєстрацію права користування нерухомим майном комплексу Почаївської лаври за УПЦ Московського патріархату", - вказується в повідомленні.

Так, досудове розслідування триває, процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою області, яка контролює хід розслідування кримінального провадження.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Варто нагадати, що Вселенський Патріархат готовий дати томос про автокефалію тільки в руки своєму ставленику. Щоб уникнути ексцесів Патріарха Філарета не змусили бути присутнім на Об'єднавчому Соборі.

Розповідаючи про приїзд 15 листопада до Києва митрополита Галльського Еммануїла, сайт "ТСН" наводить безліч подробиць про хід підготовки до об'єднавчого Собору, на якому головуватиме митрополит Еммануїл, а також про позиції учасників цього процесу. При цьому для тих, хто поділяє прагнення нашої церкви до незалежності, багато чого з цього представляється досить тривожним.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що навколо Почаївської Лаври, яку українці здавна вважають однією з головних святинь, розгорівся майновий скандал. Про це пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на відповідь обласної прокуратури.

У Тернопільській області поліція відкрила кримінальне провадження за фактом передачі будівель Почаївської Свято-Успенської лаври у користування або оренду Українській православній церкві Московського патріархату.

Нагадаємо, лічені дні до Томосу: стало відомо, хто очолить Собор.

Як повідомляв Знай.uа Томос, досвідос? Московські попи виграли суд, з'явилося скандальне рішення.

Знай.uа писав, українцям пояснили затримку з Томосом, московські попи "працюють".