Київський собор, на якому буде ухвалено рішення про об'єднання церков може відбутися 9-10 грудня. Відповідна інформація з'явилася у церковних колах.

Поки що в Українській Православній Церкві Київського патріархату (УПЦ КП) стверджують, що рішення про дату собору не прийнято.

Відомо, що знову перенесли дату Об'єднавчого архієрейського собору, під час якого представники українських православних церков повинні прийняти рішення про об'єднання в складі однієї церкви, а ще обрати її предстоятеля.

Джерела в церковних колах повідомляють, що нової вірогідною датою його проведення стане 9-10 грудня. Однак цю інформацію спростовує прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря. Він стверджує, що дата взята зі стелі, як раніше з'являлася інформація про проведення Томосу 11 вересня.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Так що заздалегідь попереджаю - як і у випадку з "Томосом 11 вересня", "Собор 9 грудня" доведеться "переносити", - написав прес-секретар в Facebook.

Євстратій Зоря уточнив, що "поки немає твердого вирішення всіх ключових сторін" щодо дати собору.

Раніше повідомлялося, що Митрополит Галльський Еммануїл прибув у Київ, щоб взяти участь у проведенні Об'єднавчого собору з приводу створення єдиної помісної церкви в Україні.

"Митрополит Галльський Еммануїл прибув у Київ. Зараз обговорюються тонкощі проведення Собору, який, очікується, що він очолить", — відзначає видання.

Нагадаємо, стало відомо, хто очолить Собор.

Як повідомляв Знай. ua, до обуреного блеяння польських попів приєдналася ще одна країна. Глава вірменської церкви зробив несподівану заяву.

Знай. ua писав, що автокефалія для УПЦ: екс-радник Путіна розповів про страшну помсту. "За своїм значенням цю подію можна порівняти з розпадом Радянського Союзу".