Вселенський патріархат відправив лист до Київського патріархату та УАПЦ. Відповідно до даних звернення стало відомо, що голови цих церков не зможуть взяти участь у виборах глави нової Української православної церкви.

Про це в інтерв'ю програмі "Право на віру" розповів керуючий справами УПЦ Московського патріархату, митрополит Антоній.

Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет
Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет

"Є цікава інформація з різних джерел про те, що є лист з Фанару (історичний район в Константинополі, де розташована резиденція Константинопольського патріарха), спрямований в Київський патріархат і Автокефальну церкву, згідно з яким у виборах не можуть брати участь ні Філарет, ні Макарій", - заявив Антоній.

УПЦ
УПЦ

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Митрополит додав, що не впевнений чи відбудеться об'єднавчий собор, який необхідний для отримання томосу українській церкві.

Варто нагадати, що глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет у ефірі одного з українських радіо заявив, що тільки у Константинополя є право призначати дату Архієрейського собору. Відомо, що на цьому заході православні церкви України мають прийняти рішення про об'єднання і обрати нового "єдиного" предстоятеля.

"Це залежить не від нас, а від Вселенського патріарха. Тому що він повинен призначити на цей собор свого представника", – розповів Філарет.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київський патріархат має намір звернутися до українського парламенту для того, щоб змінити назву Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Про це стало відомо завдяки повідомленню предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета.

Нагадаємо, терміново та офіційно: путінська церква більше не існує в Україні.

Як повідомляв Знай.uа попи з самого серця України присягнули на вірність РПЦ.

Знай.uа писав, Архиєпископ УПЦ розповів, кого не пустять на об'єднавчий Собор.