Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відзначився дивною заявою про зв'язок церкви та російською агресією на Донбасі.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Про це він заявив у четвер, 6 грудня, виступаючи на відкритті 25-го засідання Ради міністрів закордонних справ країн - учасниць Організації з безпеки і співпраці в Європі, передають російські ЗМІ.

Лавров вважає, що Київ втручається у справи церкви і це створює нові перешкоди для врегулювання "кризи".

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Зусилля щодо врегулювання української кризи наштовхуються на нові перешкоди, включаючи грубе втручання держави у справи церкви, що лише погіршує і без того непросту внутрішньополітичну ситуацію, розколює суспільство", - заявив Лавров.

Нагадаємо, Константинопольский патріархат планує повернути собі близько 20 церковних будівель, які знаходяться на території України і належали йому до кінця XVII століття.

Українська Православна Церква (УПЦ)
Українська Православна Церква (УПЦ)

Про це стало відомо завдяки заяві голови синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополита Іларіона, пишуть українські ЗМІ.

"Константинопольський патріархат, готуючи автокефалію, в Томосі про автокефалію має намір викласти власні права і відновити всі ті ставропігії, які колись історично Константинополь мав в Україні, а їх було досить багато в різний час", - повідомив Іларіон.

Раніше Знай.uа писав про те, що Ієрархи Української православної церкви Московського патріархату не будуть приймати участь у об'єднаному Соборі за створення Української Автокефальної Церкви, який відбудеться 15 грудня.

Томос для України
Томос для України

Про це повідомив голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент.

"Наша позиція не змінилася. Українська православна церква МП не буде приймати участі в цьому соборі, оскільки створення Української Автокефальної Церкви не відповідає канонічним нормам", - заявив архієпископ, як передає Обозреватель.

Також Знай.uа повідомляв, що Об’єднавчий собор відбудеться 15 грудня в Софійському соборі — на ньому мають проголосити створення Автокефальної помісної церкви в Україні, обрати її голову та затвердити статут.