Президент РФ Володимир Путін заявив, що все Причорномор'я і східна частина України є "споконвічно російськими територіями". На такі слова відреагував заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

Чиновник сказав, що МЗС України засуджує заяви Путіна щодо України, повідомив Бондар виступаючи з трибуни Верховної Ради України під час години запитань до уряду в п'ятницю.

"Ми однозначно засуджуємо будь-які спроби РФ зазіхати на територіальну цілісність України. Заява буде сьогодні. Ми однозначно це засуджуємо, і жоден наратив Путіна, і жодні його вигадки не працюватимуть для нас. Ба більше, звернімося до історії — хто кому належав? Колись свого часу Москва була підпорядкована Києву. Тож давайте говорити про коріння, а не про наслідки", - сказав Бондар.

Путін на великій прес-конференції, фото з вільних джерел
Путін на великій прес-конференції, фото з вільних джерел

Він зазначив, що також сподівається на те, що результати скайп-конференції учасників Тристоронньої контактної групи приведуть до звільнення до 31 грудня українських полонених.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Над цим працює переговорна група, немає жодної зради, робота ведеться. Я думаю, ми цю роботу завершимо", - додав Боднар.

Зазначимо, що Путін дав велику пресконференцію за підсумками року, яка стала вже 15-ю за рахунком за час його перебування при владі. Вперше в такому форматі лідер країни-агресора спілкувався з пресою у 2001 році, а не організовував пресконференцію у 2005-му і з 2009 до 2011 року.

Нагадаємо, Зеленський не говорив з Путіним про Крим на "нормандському саміті": українцям розкрили причини.

Як повідомляв портал Знай.uа, страх Путіна перед НАТО висміяли в карикатурі.

Також портал Знай.uа писав, що крилаті фрази Зеленського ожили у мультфільмі "Король Віслюк".