Горить цілий континент Австралія. NASA зняли екологічну катастрофу в Австралії з космоса.

Через масштабні лісові пожежі у столиці країни Канберрі повітря стало надто задимленим. У понеділок, 6 січня, місцева влада закликала жителів залишатися вдома. Людям рекомендують не виходити зі своїх будинків протягом щонайменше 48 годин. Столичний аеропорт скасував багато рейсів, музеї, магазини та університети у місті зачинені.

Пожежі в Австралії, фото: cnn.com
Пожежі в Австралії, фото: cnn.com

Майже півмільярда тварин загинули в лісових пожежах Австралії, ймовірно, знищені цілі види. За оцінками екологів з Сіднейського університету, з вересня загинуло 480 мільйонів ссавців, птахів та рептилій, і ця цифра, ймовірно, продовжить збільшуватись.

NASA показала Австралію з космоса - горить весь континент

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Тільки за останні кілька днів в штатах Вікторія і Новий Південний Уельс вибухнули руйнівні пожежі, в результаті яких кілька людей загинули або пропали без вісті. Безліч будинків уздовж східного узбережжя Австралії стерті з лиця землі, в результаті чого тисячі жителів опинилися в скрутному становищі, і багато хто був змушений сховатися в єдиному безпечному для них місці - океані.

Пожежі в Австралії, фото: cnn.com
Пожежі в Австралії, фото: cnn.com

Тим часом на південно-східному узбережжі країни пройшов дощ, який трохи полегшив боротьбу пожежників з вогнем. Однак у штатах Новий Південний Уельс та Вікторія все ще палає близько 170 пожеж. Загалом згоріло вже близько семи мільйонів гектарів територій, з початку пожеж у країні загинуло щонайменше 24 людини.

"Пожежі продовжують палати і палатимуть ще упродовж місяців", - заявив прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон.

Нагадаємо, раніше пожежі в Австралії перетворилися на екологічне лихо: як борються з нещадним вогнем небайдужі.

Як повідомляв портал "Знай.ua", мета "втечі" Зеленського з України на фешенебельний курорт з'ясована: що забув гарант в Омані

Також "Знай.ua" писав, що хакери зламали головні сайти США, роботу Трампа паралізовано: "Ми не припинимо"