За третій квартал минулого року українці загалом витратили майже 950 мільярдів гривень, інформує Державна служба статистики.

За даними Держстату найбільше грошей українці витратили на товари та послуги — 88 відсотків від загальної суми або 840.7 мільярдів гривень, що на 17,5 відсотків більше, ніж у третьому кварталі 2018 року.

При цьому приріст грошових вкладів та заощаджень, зроблених у цінних паперах склав 11.1 мільярдів гривень — більше, ніж на 1 відсоток від усіх витрат та заощаджень. А заощадження в іноземних валютах склали трохи більше 17 мільярдів гривень.

Гроші, фото: molodnews.info
Гроші, фото: molodnews.info

А доходи населення в Україні за третій квартал минулого року показали темпи зростання на 13.5 відсотків більші, ніж у позаминулому році. Так само зріс і дохід на одну особу — 17934 гривні у порівнянні з 15715 гривень у 2018 році. А реальні доходи населення, тобто доходи після вирахування податків та інших обов’язкових платежів, у третьому кварталі зросли на 4.6 відсотки у порівнянні з позаминулим роком.

Популярні новини зараз
Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році США застерегли Зеленського від спроб звільнити Буданова, – Джейсон Смарт За куб 104 грн: які проблеми чекають на споживачів, після підвищення тарифів на воду У жовтні введуть новий тариф на електроенергію: населення зможе платити менше
Показати ще

Нагадуємо, що у новорічну ніч в Києві народилось понад 60 дітей — 33 дівчинки та 29 хлопчиків. Один з малюків з’явився на світ 1 січня у 00:01.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Верховній Раді триває підготовка законопроекту, який дозволить розділяти відпустки по вагітності між різними членами родини.

Також портал Знай.uа писав, що у відділі реєстрації актів цивільного стану Мелітополя Запорізької області розповіли про те, які імена були найпопулярнішими серед молодих батьків у минулому році.