Кабінет міністрів України збирається запровадити новий механізм надання соціальної допомоги родинам, які опинились у складних життєвих обставинах, повідомляє офіційний портал Уряду.

За словами прем’єр-міністра Олексія Гончарука, Кабмін планує створити службу, яка буде ефективно допомагати родинам у складних життєвих обставинах, а також проводитиме навчання фахівців для роботи з такими родинами. Основним принципом соціальної допомоги буде стимуляція подолання обставин та повернення родини до економічної та соціальної активності. Також Гончарук зазначив, що акцент підходу до допомоги родинам у складних життєвих обставинах кардинально змістився у бік профілактики потрапляння у подібні ситуації.

Соціальні виплати, фото: golos.kyivcity.gov.ua
Соціальні виплати, фото: golos.kyivcity.gov.ua

Крім того, в механізм соціальної допомоги планується впровадити принцип “гроші ходять за людиною” з нарахуванням коштів напряму, а також новий механізм соціальних виплат, який перебачає перехід від субвенції до програм по усіх виплатах.

Нагадуємо, що в цьому році передбачене зростання розмірів соціальної допомоги на дітей, які, до того ж, змінюватимуться декілька разів протягом року.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що слуги народу зустріли Новий рік "голими".

Також портал "Знай.ua" писав, що Зеленський одним махом вирішив відразу кілька доль.