Наближається день місячного затемнення 10 січня 2020 року, яке матиме вплив на все живе на Землі. Фахівці зазначають, що до цього дня потрібно бути готовим, оскільки Місяць впливає на припливи і відливи на планеті – і заодно на кровоносну систему і серце людського організму.

Сонце має ще сильніший вплив. Найсильніші магнітні бурі в січні 2020 досягнуть Землі якраз через кілька днів після того, як відбудеться місячне затемнення січня 2020. Тому коли відбувається два таких потужних явища, вони однозначно впливають на стан Землі.

Місячне затемнення, фото: REUTERS
Місячне затемнення, фото: REUTERS

Місячне затемнення почнеться 10 січня о 21:07 по Києву. Пік припаде на 23:10, а завершиться воно вже 11 січня – о 01:12. Зодіакальний градус затемнення припаде на знаки Рака і Козерога. Воно закриває коридор затемнень 2019-2020, який відкрило сонячне затемнення 26 грудня 2019. Спостерігати місячне затемнення зможуть за сприятливих погодних умов жителі Європи, Азії та Африки. Місяць закриє лише півтінь Землі.

Каменем затемнення 10 січня стане циркон, тому добре буде у цей день носити прикраси із цим каменем. Ритуали на місячне затемнення спрямовані, насамперед, на очищення: від банального прийняття душу до медитації. У цю ніч радять поставити дзеркало на підвіконня, повернувши його до неба, щоб відвернути від себе і свого житла негативну енергію Місяця. Також вдома та на робочому місці після затемнення варто зробити прибирання та звільнити простір для нового і кращого.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду
Показати ще

Сонячне затемнення, BBC
Сонячне затемнення, BBC

У цей день радять посидіти на дієті і пити багато води. Також слід утриматися від з'ясовування відносин, сварок та прийняття остаточних рішень.

У 2020 році очікується 4 місячних затемнення та 2 сонячних:

  • 10 січня – напівтіньове затемнення Місяця (23:10);
  • 5 червня – напівтіньове затемнення Місяця (23:25);
  • 21 червня – кільцеподібне затемнення Сонця (у 09:40, побачать Азія, Африка, Китай і над Тихим океаном);
  • 5 липня – напівтіньове затемнення Місяця (у 07:30);
  • 30 листопада – напівтіньове затемнення Місяця (у 13:44);
  • 14 грудня – повне сонячне затемнення (повна фаза 2 хвилини 10 секунд у 20:14, де видно: Тихий океан, Аргентина, Чилі і Атлантичний океан).

Сонячне затемнення, BBC
Сонячне затемнення, BBC

Нагадаємо, на порозі Апокаліпсису: у 2020 році над Землею різко зникне сонце

Як повідомляв портал "Знай.ua", небесні феномени у наступному році: яку космічну магію ми побачимо в рік Білого Щура

Також "Знай.ua" писав, що відбулося найнебезпечніше затемнення цього року, фото