У четвер, 26 грудня, 2019 року на Землі спостерігали кільцеве сонячне затемнення – під час нього Місяць закриває центр зірки, через що утворюється яскраве вогняне кільце. На унікальне природне явище зібралися подивитися натовпи людей.

Зокрема, в Шрі-Ланці, Індонезії, Індії та Саудівській Аравії сотні людей вийшли на вулиці, аби побачити сонячне затемнення, передає BBC.

Сонячне затемнення, BBC
Сонячне затемнення, BBC

Під час кільцевого затемнення Місяць закриває центр Сонця, надаючи тому вигляду яскравого кільця. Затемнення тривало кілька фаз:

  • Початок затемнення: 4:29:53 за київським часом;
  • Початок часткового затемнення: 5:34:33 (Київ);
  • Максимальне затемнення: 7:17:46 (київський час);
  • Кінець часткового затемнення: 9:00:55 (київський час);
  • Кінець затемнення: 10:05:40 (за Києвом).

Сонячне затемнення, BBC
Сонячне затемнення, BBC

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Явище спостерігалося практично на всій Японії, Китаю та Північної і Південної Кореї. А от у Європі, Туреччині, на півночі Росії, Камчатці, Далекому Сході, Сахаліні та Курильських островах затемнення не було видно.

Зазначимо, що наступне повне затемнення відбудеться 14 грудня 2020 року, його можна буде побачити на півдні Чилі та Аргентини, а також на південному заході Африки та Антарктиди.

Нагадаємо, що колишня королева краси втратила шматок черепа, медики роблять все можливе: кадри не для слабкодухих

Як повідомляв портал Знай.uа, Меган Маркл зіпсувала Різдво Єлизаветі ІІ: такої зневаги від дружини принца Гаррі ніхто не чекав.

Також портал Знай.uа писав, що сноубордист влаштував розбірки з... глухарем й отримав на горіхи: курйозне відео підірвало мережу.