Сонячні затемнення, планети та метеоритні дощі — новий рік буде багатим на красиві явища у зоряному небі, повідомляє DW.

Сонячних затемнень у наступному році буде два. 21 червня затемнення буде кільцеподібним, а 14 грудня — повним. Також у наступному році буде чотири затемнення місяця, перше з яких станеться вже 10 січня.

Окрім затемнень, протягом року також можна буде спостерігати планети, які наблизяться до Землі на мінімальну відстань. В квітні Венеру можна буде спостерігати навіть вдень, при чому в кінці місяця вона буде видна найкраще, а потім повернеться в кінці червня вранці. А на початку року зранку на небі можна буде побачити іншого сусіда Землі — Марс. Починаючи з червня, червону планету можна буде спостерігати у кінці ночі, а з жовтня і до кінця року Марс буде видимий протягом усієї ночі.

Сатурн
Сатурн

Унікальне явище подарують нам Юпітер та Сатурн, які 21 грудня зблизяться настільки, що будуть схожі на одну зірку. Оскільки період оберту Юпітера навколо сонця складає 12 земних років, а Сатурна — 30, то така зустріч двох найбільших планет відбувається дуже рідко.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

А з 9 по 13 серпня можна буде загадувати безліч бажань — адже в цей час буде найбільша активність метеоритного потоку Персеїди. Хто не встигне загадати бажання — матиме другий шанс в листопаді, під час піку метеоритного потоку Леоніди.

Нагадуємо, що нещодавно американські астрофізики встановили, що недалека від Землі Альфа Оріона може бути кандидатом у наднові.

Як повідомляв портал Знай.ua, іноді люди задаються питанням про те, яким буде кінець всьому у Всесвіті.

Також портал Знай.ua писав про те, що справжній "завод по виробництву зірок" астрономи виявили у віддаленому куточку Всесвіту.