У світі почався конфлікт між США та Іраном. Причиною цього стало вбивства в Іраку 3 січня іранського генерала Касема Сулеймані. Однак за ціною на нафту видно, що ринок майже не відреагував на конфлікт.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Так, ціна на нафту підскочила — вартість березневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $69,06 за барель, що на $0,79 (1,16%) вище за ціну на закритті попередньої сесії. Однак зараз становить нижче критичних $70 за барель Brent. Золото росте, але теж помірно – до $1580 за унцію, +0,4%.

Ціна на нафту
Ціна на нафту

Водночас організація країн-експортерів нафти ОПЕК не прогнозує перебоїв з поставками на світовий ринок нафти у зв'язку із загостренням ситуації на Близькому Сході.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Зазначимо, що конфлікт між країнами спалахнув після вбивства в Іраку 3 січня іранського генерала Касема Сулеймані. Повідомляється, що його вбили за особистим наказом президента США Дональда Трампа. Іранська влада назвала вбивство Сулеймані "терористичним актом" й розцінила це, як початок війни. А духовний лідер країни аятола Алі Хаменеї пригрозив США "серйозною помстою".

Іран показав свої ракети, скріншот з відео
Іран показав свої ракети, скріншот з відео

У відповідь Іран випустив від 15 до 35 ракет малої дальності "Фатех" по двох військових базах США на території Іраку — "Айн Аль-Асад" в західному Іраку і військова база під Ербіль в Курдистані. Більша частина ракет припала на базу "Айн Аль-Асад". За повідомленнями американських представників, туди потрапили 15 ракет, дві з випущених не долетіли.

Нагадаємо, 8 січня український літак зі 180 пасажирами на борту розбився в Ірані. Боїнг 737 авіакомпанії "Міжнародні українські авіалінії" впав майже відразу після зльоту.

Як повідомляв Знай.uа, у Трампа озвучили кількість ракет, що вдарили по базах в Ірані: десять - тільки у літаки.

Також портал Знай.uа писав, що похорон генерала Сулеймані відклали: кількість жертв тисняви катастрофічно зросла.