Українські фахівці розслідують версію враження українського "Боїнга" ракетою ЗРК "Тор" російського виробництва, і будуть шукати на місці аварії її уламки.

Про це повідомляє у Facebook журналіст Юрій Бутусов, таку заяву у коментарі журналістам зробив секретар РНБО Олексій Данилов. За його словами, цієї ночі українська державна комісія з розслідування катастрофи прибула в Тегеран. У складі групи 45 людей, це найкращі представники 12 міністерств і відомств.

Експерти вже взялись за вивчення різних версій падіння літака, серед основних:

  • ураження літака зенітною ракетою ЗРК, в тому числі ЗРК "Тор" так як інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з'явилася в мережі;
  • зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об'єктом;
  • руйнування і вибух двигуна з технічних причин;
  • вибух всередині літака в результаті теракту.

Аварія літака МАУ в Ірані, фото: REUTERS
Аварія літака МАУ в Ірані, фото: REUTERS

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За його словами, до складу української комісії входять найкращі фахівці. Наразі проводяться ефективні дипломатичні переговори з іранською стороною, є всі підстави сподіватися на співпрацю з усіх питань, включаючи участь нашої комісії розшифровки "чорних скриньок" нашого літака.

Слід відзначити, що розслідування загибелі українських громадян контролює особисто президент України. Всю інформацію, яку отримають під час розслідування, повідомятимуть суспільству.

Нагадаємо, український літак розбився в Ірані одразу після зльоту: 180 пасажирів на борту

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо