У четвер, 16 січня, в Україні набуває чинності "мовний закон", де передбачені норми про повністю україномовну рекламу на телебаченні, радіо чи у ЗМІ.

Про це повідомили у Нацраді з питань телебачення і радіомовлення.

У відомстві зазначили, що телерадіоорганізації закордонного мовлення, телерадіоорганізації, що ведуть мовлення однією або кількома офіційними мовами Євросоюзу, поряд із державною мовою можуть розміщувати рекламу офіційними мовами ЄС. Крім цього, друковані ЗМІ, що видаються однієї з офіційних мов ЄС, можуть розміщувати рекламу цією ж мовою.

мовний закон
мовний закон

Зазначимо, що за порушення норм закону передбачено штраф у розмірі 200-300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400-5100 гривень). За перше порушення, при цьому, передбачено лише попередження.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Верховна Рада 25 квітня 2019 року ухвалила Закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Президент України Петро Порошенко підписав закон 15 травня 2019 року. Переважна більшість норм закону набули чинності з 16 липня 2019 року. Зокрема, законом визначаються особливості застосування державної мови у сферах культури, телебачення і радіомовлення, друкованих ЗМІ, обслуговування споживачів та у інших галузях

Нагадаємо, що магія чисел: як дата народження впливає на долю людини.

Як повідомляв Знай.ua, Іран примушує родичів загиблих пасажирів МАУ "закрити роти": "Якщо хочете отримати тіла...".

Також Знай.ua писав, що Україні поставили низку ультиматумів для членства в ЄС, що повинні встигнути за 2020 рік.