У мережі все більш гучного розголосу набуває ситуація, яка сталася на Тернопільщині. Саме там місцеві вчителі зателефонували на "гарячу лінію" урядового порталу, аби поскаржитись на не своєчасну виплату заробітної плати, однак втрапили у серйозні неприємності. Вже найближчим часом з відділу освіти ОТГ прийшла перевірка, яка мала розібратися у тому, чому працівники школи телефонували в робочий час, пишуть місцеві ЗМІ

Як відзначається, стався цей інцидент у Нападівській школі Лановецького району. Відтак, про таке зізналася вчителька англійської мови Ірина Бородавчук, за словами якої, їм часто затримають зарплатню, а інколи і зовсім тиснуть.

"Від початку утворення нашої громади кошти для виплати зарплат вчителям постійно затримують. Ми неодноразово зверталися на урядову "гарячу лінію", до обласного відділу освіти. Ми вже були доведені до відчаю. Коли ми телефонували, було 16 грудня, а ми ще ні копійки не отримали за листопад. Всім вже виплатили зарплати, а нашим працівникам – ні", - розповідає жінка.

Вже після цього до директора школи прийшов наказ про проведення службової перевірки, чому вчителька зателефонувала під час проведення уроку. Дзвінок зафіксували о 9:26, а урок мав початися о 9:25.

"Я писати пояснювальну записку відмовилася, оскільки я не вважаю, що хвилина уроку не є чимось критичним. До того ж, тоді урок ще не розпочався. Дзвінка ще не було. Наш шкільний годинник трохи відстає", - каже вона.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Українські школи, фото: ba.org.ua
Українські школи, фото: ba.org.ua

За словами директорки цієї школи Ольги Тимчук, затримки із зарплатню пов'язані з нестачею коштів. Адже, як вона стверджує, з державної субвенції виділили лише 300 тис. гривень на зарплати вчителям, а потрібно значно більше.

"Цієї суми не вистачало. Орієнтовно потрібно було ще майже 500 тис. гривень. Ці кошти виділили з місцевого бюджету на сесії сільської ради. Нас до цього поставили до відома, що коштів, які виділяють з державного бюджету, не вистачає. Через це і стаються затримки з виплатами", - говорить Тимчук.

Щоправда, чи затримуватимуть зарплатню вчителям надалі невідомо, адже наразі ОТГ розв'язують самостійно ці проблеми, а відтак область контролювати та впливати на це не може.

Нагадаємо, раніше львівських школярів частують круасанами у обмін на щоденники: Бандера б зацінив.

Як повідомляв портал "Знай.ua", поголені голови, форма СС і травля газом: діти показали скандальну виставу про в'язнів Освенцима.

Також "Знай.ua" писав, кращі з найкращих у світ: українські школярі підкорили Японію на олімпіаді з математики.