День дерева в Йорданії

У Йорданії є багато національних свят, але це особливо в пошані. Відзначають його кожен рік в один день, триває воно кілька днів, а заходи різними способами відносяться до дерев і їх посадки.

У свята релігійні корені, а саме дерево вважається символом життя. Також цей день показує, як люди, які живуть в пустелі і горах віддають цій рослині належне. Адже в Йорданії 90% місцевості - пустеля без тіні.

День дерева став офіційним у 1939 році, а найбільш шановане дерево у народів Йорданії - пальма. Його кожен рік і садять в містах і оазисах.

Свята 15 січня, фото: Пикабу
Свята 15 січня, фото: Пикабу

Понгал — свято врожаю в Індії

Цей день не завжди відзначають в одну і ту ж дату, так як його день визначений по сонячному календарі. Дні Понгала вважаються дуже вдалими для індусів, адже саме в цей час сонце переходить сузір'я Козерога і починає рухатися на північ. Понгал ще називають святом процвітання, так як в цей час цвітуть поля.

Сьогодні прийнято готувати рис першого врожаю після зими. А саме слово "понгал" означає "страва солодкого рису". Його готують на честь свята. Також на фестивалі селяни висловлюють свою вдячність Богові Сонця і корові за отримання хорошого врожаю.

Свята 15 січня, фото: Пикабу
Свята 15 січня, фото: Пикабу

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Православні свята:

  • Предпразднство Богоявлення.
  • Преставлення, друге знайдення мощей преподобного Серафима, Саровського чудотворця.
  • Праведної Юліанії Лазаревської, Муромської.
  • Святки.

Сильвестрів день, або Куряче свято

День отримав свою назву на честь церковного свята — Дня святого Сильвестра. Люди на Русі відзначали Куряче свято і чистили курник. Вважається, що саме в цей день семирічний чорний півень відкладає яйце, а з нього потім народиться Василіск. Існує вид камінчиків з отвором, які називають "курячий бог". Вірять, що вони можуть захистити від різної нечисті. Сьогодні їх вішали в курниках саме з такою метою.

Народні прикмети на 15 січня

Як повідомляв Знай.ua, оголосили ціну за землю в Україні. Мінімальна ціна за гектар може вас здивувати. Вона дуже залежить від місця розташування.

Також Знай.ua писав, що нарешті вирішена доля чорного ящика від збитого літака МАУ. Представник судової влади Ірану зробив з цього приводу заяву.

Нагадаємо, 2020 рік ще не встиг розпочатися, а в нашій країні придумали нові штрафи для громадян. Кого торкнуться нововведення і за що будуть карати українців?