В 2020 році українським підприємцям підняли штрафи за порушення правил по продажу товарів або послуг. Адже за законом будь-які операції з продажу повинні враховуватися з допомогою касових апаратів або інших реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Про це повідомляють "Факти".

Нововведення уряд затвердив ще в кінці 2019 року. Деякі положення відповідних законів вже вступили в силу, але частина з них запрацює у квітні 2020 року, ще інша частина - 1 жовтня 2020 року і 1 січня 2021.

Українські заробітчани-підприємці, фото: strana.ua
Українські заробітчани-підприємці, фото: strana.ua

Таким чином, уряд зобов'яже малий бізнес використовувати реєстратори розрахункових операцій, якщо їх оборот складає більше 1 мільйона гривень на годину. Це також стосується і тих, хто платить єдиний податок.

Закони стосуються фізичних осіб-підприємців, які належать до 2,3 і 4 групі, і чий прибуток за 1 рік становить понад 300 тисяч гривень. Дані підприємці повинні використовувати касові апарати з 1 січня 2021 року.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Авіапідприємство
Авіапідприємство

При цьому підприємцям дозволяється використовувати не лише стандартні касові апарати з паперовими чеками, але і ноутбуки, планшети або смартфони, на яких встановлено програмне забезпечення E-Receipt - електронний чек. В даний час це працює в тестовому режимі, і його планують запустити вже навесні цього року.

Нагадаємо, паркувальне ноу-хау у столиці: як боротися з нахабними водіями.

Як повідомляв портал Знай.uа, шахраї знову намагаються використати високий рівень довіри українців до бренду "1+1" для реклами сумнівних товарів і послуг.

Також портал Знай.uа писав, що над дитячим телеканалом "Малятко" нависла загроза великого штрафу або закриття.