Поліція може штрафувати "євробляхерів" просто на місці. Про це написав портал 24 Авто. Так, відтепер згідно діючого законодавства співробітники правоохоронних органів тепер можуть штрафувати водіїв за керування автомобілем на іноземній реєстрації, який своєчасно не покинув Україну. Те ж саме стосується машин з іноземним номерним знаком.

Євробляхи
Євробляхи

Слід нагадати, що штраф становить 8,5 тисяч гривень і виноситься поліцейським відразу на місці. При цьому, якщо порушення повторюється тією ж особою, то штраф зростає вдвічі - до 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортним засобом на термін до 1 року і з оплатним вилученням авто або без такого (ч. 8 ст. 121 адміністративного процесуального кодексу). За цією нормою штрафи накладає суд на підставі протоколу.

Євробляхерам пішли на поступки перед Новим роком
Євробляхерам пішли на поступки перед Новим роком

Дія цих штрафів було призупинено законом №73-IX до 31.12.2019. Однак з 1 січня 2020 року штрафи почали діяти, так що всім власникам авто на єврономерах рекомендується звернути на це увагу.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Останнім часом українці активно пересіли на авто за копійки, бо європейський мотлох дозволяє добряче зекономити, адже у нас немає космічних штрафів на автомобілі, що не відповідають сучасним екологічним нормам.

Нагадуємо, що в цьому році в Україні запровадять нові дорожні та номерні знаки, які стосуються електричних автомобілів.

Як повідомляв портал Знай.uа, "євробляхерів" розділять на дві категорії.

Також портал Знай.uа писав, що "євробляхерам" дали останній шанс, але пощастило не всім.