Всесвітній день «The Beatles»

Цей день вирішила відзначати ЮНЕСКО в 2001 році, а дату обрали таку, тому що в 1957 році в цей день відбулося відкриття клубу «The Cavern», в якому і почалася кар'єра молодих музикантів. Але це також і інший важливий день для групи, адже в 1964 році їх пісня «I Want To Hold Your Hand» отримала першість за рейтингом журналу Cashbox. У своєму звичайному складі група пропрацювала 8 років і за цей час випустила 13 альбомів. Їх популярність була настільки високою, що майже кожна пісня ставала синглом. Крім того «бітли» виробили власний стиль музики.

Журнал «Rolling Stone», вважає Beatles видатними виконавцями всіх часів, а в Ліверпулі їм навіть поставили пам'ятник. Він зображує, як чотири музиканта прогулюються по набережній. Природно, в цей день, у свято групи, проводять різні заходи і кавер-концерти. Безліч любителів і фанатів включають пісні, щоб ще раз отримати задоволення від творчості цієї легенди.

Свята 16 січня, фото: Pinterest
Свята 16 січня, фото: Pinterest

День льодовара

В цей день відзначають своє професійне свято ті люди, які заливають лід на ковзанках на льодових аренах. Дату обрали цю, тому що це день народження Френка Замбоні, інженера, який винайшов той самий льодовий комбайн, щоб відновлювати лід. Робота льодоваров дуже важлива для тих, чиє життя пов'язане з катками, але так само і для тих, хто просто вирішив повеселитися і покататися на ковзанах.

День свободи віросповідання в США

У США відзначають цей день, щоб нагадати про історію країни і всіх труднощах, які змогли подолати, борючись за цивільні права суспільства визнавати різні релігії. Прийнято відзначати це свято в школах, вузах, в компаніях і в сім'ях. Також до нього приурочили багато святкових заходів з цієї теми. А дату вибрали, тому що в цей день в 1786 році Генасамблея штату Вірджинії прийняла Положення про свободу

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Свята 16 січня, фото: Про религию
Свята 16 січня, фото: Про религию

Православні свята:

  • День поминання святого пророка Малахії. Йому було передбачене поява Спасителя, Предтечі і Страшного Суду.
  • Мученика Гордія Каппадокійського.
  • Святки.

Гордєєв день

Церква відзначає цей день в пам'ять про мученика Гордія Кесарийского. Наші предки вважали, що сьогодні голодні відьми закінчують свої веселощі і починають доїти корів та ще й так сильно, що бідні тварини гинуть. Тому було прийнято прив'язувати свічку над воротами і просити дворового подивитися за худобою. Також варили вівсянку на молоці, яку давали коровам і їли самі. Є повір'я, що заборонено на Гордія чимось хвалитися і пишатися, так як тоді саме це ви і втратите.

Народні прикмети на 16 січня

Як повідомляв Знай.uа у Києві люди вже третій день сидять без води, а влада нічого не робить.

Також Знай.uа писав, вчені змогли створити нових істот. Ні за що не здогадаєтеся, яких.

Нагадаємо, американці знайшли спосіб захистити зір від шкідливого впливу монітора.