Українські виробники фермерської продукції просто "мріяли" про те, що так званий "борщовий набір" значно здорожчає наприкінці грудня завдяки святковому ажіотажу. Однак цей прогноз не втілився в реальність, ціни стрибнули всього на 10%. Тепер фермери очікують, що зростання почнеться в лютому.

Про це стало відомо завдяки заяві експерта на ринку фермерської продукції Тетяна Гетьман.

Ціни на продукти, фото: shutterstock.com
Ціни на продукти, фото: shutterstock.com

"Підставою для таких припущень став сценарій останніх 2-х сезонів, тоді овочі дійсно починали дорожчати у другій половині зими. Але на відміну від цих років у 2019 році площі під овочами в Україні розширилися. Тому зростання ціни поки під питанням. Треба враховувати і те, що в разі зростання ціни в українських господарствах, на вітчизняному ринку досить швидко з'являться імпортні овочі. Наприклад, імпорт цибулі з Польщі та Казахстану може початися, як тільки ціни подолають кордон 10-11 грн / кг ($ 0,42-0,46 / кг). Імпорт картоплі розпочався ще на початку сезону і продовжується до цього часу", - говорить Тетяна Гетьман.

Ціни на продукти, фото: t.ks.ua
Ціни на продукти, фото: t.ks.ua

Також експерти кажуть, що у другий тиждень січня "борщовий набір" в Україні продається в 2 рази дешевше, ніж рік тому. Відомо, що винятком є тільки картопля, вона майже на третину дорожче, ніж минулого року.

Нагадаємо, Україну накрило хвилею "паливної революції, водії забули про бензині: що відбувається.

Як повідомляв Знай.uа кияни розкрили схему чиновників Кличко в Маріїнському парку, виставлений діагноз: "Заразили шабашками всю країну".

Знай.uа писав, дружина Тоні Старка, акторка Гвінет Пелтроу назвала ціну на свою "полуничку": може понюхати кожен.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще