У легальні пункти українці зможуть вільно здавати металобрухт. Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

У першому читанні у вівторок, 14 грудня, Верховна Рада прийняла законопроект №2426 про детінізації ринку металобрухту.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що, за даними "Укрметаллургпрома", тіньовий ринок металобрухту в Україні досяг показника в 80%. Завдяки новому законопроекту мають намір сфену заготівлі та переробки брухту та відходів металів мають намір зробити більш прозорою. Таким чином в уряді вирішили усунути корупцію.

Законопроект має наміру: ліквідувати поділ металобрухту на побутовий та промисловий і спростити вимоги до заготівлі брухту.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Крім того, він передбачає скасування заборони на розрахунок готівкою за металобрухт з фізичними особами і впорядковує заходи державного контролю.

"Такий поділ – "радянський спадок", але в сучасних умовах лом будь-якого походження може належати як фізичній, так і юридичній особі. Для мінімізації ризиків пошкодження промислових об'єктів існують інші інструменти, наприклад, кримінальна та / або адміністративна відповідальність. Збереження поділу брухту на промисловий і побутовий у сучасних умовах обумовлює можливості для зловживань з боку правоохоронних органів", – йдеться у пояснювальній записці.

Нагадаємо, які автомобілі іржавіють швидше за інших.

Як повідомляв Знай. ua, розкрито страшна таємниця "ліфтів смерті".

Також Знай. ua писав, що робить ворог Чужого поруч з Остапом Бендером.