Міністр оборони України Андрій Загороднюк запевнив, що указ президента про призов в армію 18- і 19-річних юнаків не означає, що їх будуть забирати на військову службу примусово. Про це Загороднюк написав на своїй Facebook-сторінці.

"На весняний призов у квітні цього року ми не будемо залучати 18-ти і 19-ти річних юнаків до строкової служби, крім тих випадків, коли вони добровільно захочуть піти на службу в ЗСУ", - повідомив міністр.

При цьому Загороднюк уточнив, що вік призову 18 років прописаний у законі і ніколи не змінювався, тому указ Зеленського підписаний у рамках законодавства.

Призовники, фото: Молодий буковинець
Призовники, фото: Молодий буковинець

"Ми розуміємо і враховуємо бажання молодих українців мати можливість пройти службу в такому віці, щоб вже у 20 років планувати подальший життєвий шлях. Підтвердження цього є звернення, які ми отримуємо", - заявив він.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Отже, ніхто примусово до 20 років залучатися до строкової служби не буде", - пообіцяв Загороднюк.

Сьогодні Президент підписав Указ № 13/2020 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки ...

Geplaatst door Андрій Загороднюк op Donderdag 16 januari 2020

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким до 2020 року планується призвати на строкову служби в ЗСУ громадян, починаючи з 18 років.

Як повідомляв портал Знай.uа, у США через велику кількість повідомлень звалився сайт служби призову до армії Selective Service System.

Також портал Знай.uа писав, що у цьому році на військовий облік у Харкові планується поставити 8 тисяч юнаків 2003 року народження.