За минулий рік на дорогах України збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод, повідомляє прес-служба Патрульної поліції України.

Як повідомляється, за минулий рік було зафіксовано понад 24 тисячі аварій, в яких були постраждалі. Це трохи більше, ніж на 7 відсотків більше, ніж у 2018 році. Також на 3 відсотки зросла кількість загиблих в наслідок дорожньо-транспортних пригод.

Патрульна поліція, фото: Сегодня
Патрульна поліція, фото: Сегодня

Серед причин дорожній аварій перше місце посідає перевищення безпечної швидкості руху — через це за минулий рік сталось 5.7 тисяч дорожньо-транспортних пригод. На другому місці — порушення правил виконання маневрів, які спричинили 3.6 тисяч аварій. Замикає першу трійку причин аварій порушення правил проїзду перехресть — 1.9 тисяч аварій за минулий рік. А їзда у нетверезому стані лише замикає першу п’ятірку. Усього з вини п’яних водіїв за минулий рік сталось 1.2 тисячі аварій, що також менше, ніж кількість аварій через недотримання дистанції. А найменше дорожньо-транспортних пригод за минулий рік сталось через технічні несправності автомобілів — усього 45 ДТП.

Також варто зазначити, що у рейтингу також є аварії з вини пішоходів — через перехід вулиць в непередбачених для цього місцях за минулий рік сталось 545 аварій. Цей показник посідає восьме місце в рейтингу причин ДТП.

Популярні новини зараз
Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Нагадуємо, що 15 січня у Києві сталась аварія, яка забрала людське життя.

Як повідомляв портал "Знай.ua", двоє українських заробітчан розбилися під час ДТП у Польщі, шансів не лишалося: перші кадри.

Також "Знай.ua" писав, що п'яна в дим харків'янка влетіла в стовп і влаштувала копам дику істерику: "Улюблений трюк Зайцевої".