Цими днями Україна в черговий раз звернулася до представників Ірану, аби вони повернули "чорний ящик" зі збитого під Тегераном українського літака МАУ .

Відповідне повідомлення з'явилася на сайті Офісу генерального прокурора.

Зауважимо, що ще вранці 8 січня Україну сколихнула страшна звістка: літак української авіакомпанії МАУ впав поблизу Тегерану. В результаті цього загинули 176 людей. Пізніше з'ясувалося, що до цього причетний Іран, який після численних доказів визнав свою провину в збиті українського судна МАУ.

Аварія МАУ, фото з вільних джерел
Аварія МАУ, фото з вільних джерел

Наразі ж з'явилася інформація, що українська сторона вчергове звернулася до іранської влади, аби та повернула державі бортовий самописець, а точніше "чорний ящик".

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Офіс генерального прокурора повторно звернувся із запитом до компетентних органів Ірану з приводу надання українській стороні бортових самописців літака Boeing 737 рейсу PS752 Тегеран - Київ авіакомпанії" Міжнародні авіалінії України", - йдеться в повідомленні.

Нагадуємо, що іранський генерал Алі Амір Хаджізаде пояснив, що удар по пасажирському борту МАУ стався через технічний збій, а не через помилку особового складу .

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії.

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка, і що відомо