Кабінет міністрів України зняв заборону на користування мобільним інтернетом в літаках, повідомляє прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

Як повідомляється, на відміну від закордонних авіакомпаній, для вітчизняних перевізників в Україні діяла заборона на користування мобільним інтернетом під час польотів через можливе створення перешкод навігаційному обладнанню літака.

Літак МАУ, фото - world-s
Літак МАУ, фото - world-s

Відтепер підключатись до інтернету пасажири літаків зможуть завдяки Ка-терміналам, які зможуть забезпечити швидкість передачі даних до 12 мегабіт на секунду. Угоди з оператором мобільного зв’язку для авіації AeroMobile уклали вже два українські оператори: Kyivstar та Lifecell.

Варто зазначити, що доступ до мобільного зв’язку в небі буде дуже недешевим — 100-150 гривень за хвилину розмови, 15-25 гривень за SMS та 200 гривень за мегабайт трафіку в інтернет, або 300 гривень на добу із зниженням швидкості до 128 кілобіт на секунду після використаня 100 мегабайт трафіку, або 20 гривень за 50 кілобайт трафіку.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадуємо, що турецький авіаперевізник Turkish Airlines збирається збільшити кількість авіарейсів з Харкова.

Як повідомляв портал "Знай.uа", авіаперевізник-лоукостер SkyUp відкрив три нових авіарейси зі Львова на літній період.

Також портал "Знай.uа" інформував про те, що авіакомпанія-лоукостер WizzAir анонсувала новий рейс із Харкова до Будапешт.