В центрі зайнятості непрацевлаштовані українці можуть отримати великі гроші. На них можуть розраховувати безробітні, які вирішили зайнятися підприємницькою діяльністю і мають чіткий бізнес-план.

У Мелітопольському міськрайонному центрі зайнятості в Україні діє Закон "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" і передбачена програма, що надає можливість виплачувати одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Центр зайнятості, фото: krmisto.gov.ua
Центр зайнятості, фото: krmisto.gov.ua

Для цього потрібно дотримуватися кількох вимог:

  1. Вік від 18 років;
  2. Статус безробітного;
  3. Наявність страхового стажу;
  4. Не бути працевлаштованим за сприяння служби зайнятості протягом одного місяця у зв'язку з відсутністю на ринку праці відповідної роботи.

Варто зауважити, що на одноразову виплату допомоги не можуть претендувати зареєстровані в центрі зайнятості безробітні, які протягом останніх двох років були зареєстровані підприємцями, а також ті, які отримували допомогу по безробіттю, але тривалість її виплати скорочувалася з неповажних причин, і ті, хто вже отримував одноразову допомогу на ведення бізнесу, але припинили підприємницьку діяльність або не вели її протягом двох років з дня державної реєстрації.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Центр зайнятості, фото: pfu.gov.ua
Центр зайнятості, фото: pfu.gov.ua

Сума одноразової допомоги залежить від страхового стажу та розміру заробітної плати на останньому місці роботи здобувача. Однак, слід врахувати, що допомоги може не вистачити для повноцінного ведення бізнесу, тому варто заздалегідь проаналізувати власні фінансові ресурси. Поки претендент не зареєструється як підприємець, він не зможе отримати допомогу. Основою для отримання державної допомоги є заява та бізнес-план, який розглядатиметься на засіданні спеціальної комісії при центрі зайнятості.

Повідомляється, що у 2019 році послугою з надання одноразової виплати допомоги по безробіттю для відкриття власної справи скористалися 16 осіб. Середній розмір одноразової допомоги склав близько 45 тисяч гривень. Сфери, в якій мелітопольці відкривали власну справу, це: торгівля, бджільництво, сфера послуг, обслуговування інформаційних систем, сільське господарство.

Нагадаємо, раніше Милованов дорікнув українцям за нелегальну працю, забувши найголовніше: сумна статистика

Як повідомляв портал "Знай.ua", новий Трудовий кодекс набув чинності: "чорних" працівників позбавлять субсидії, а вихідних стане менше

Також "Знай.ua" писав, що "Чоловіки повинні платити зарплату за домашню працю": депутат виступив за податки для домогосподарок