Наприкінці січня 143 українських підприємств ТКЕ зменшили розмір плати за послуги з централізованого опалення для населення. Про це повідомляє сайт Мінрегіону.

Відсоток зменшення плати за опалення залежить від вартості газу, облікованого в тарифі на послуги теплопостачання, та питомої ваги цієї складової у собівартості послуги.

Чим більше вартість газу в структурі тарифу і чим більше його питома вага, тим більше відсоток перерахунку для споживача – і навпаки.

Тарифи на опалення, фото: Уніан
Тарифи на опалення, фото: Уніан

У повідомленні наголошується, що соціальна допомога для споживача опалення і гарячої води (пільги та субсидії) все ще залишається незмінною.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

При цьому не у всіх платіжках буде вказано різницю в тарифах, за якими зроблено перерахунок, тому що рішення про зменшення розміру плати за теплову енергію та комуналку було прийнято напередодні виставляння рахунків. Отже, не всі підприємства могли встигнути вказати в квитанціях суми наданої знижки.

Нагадаємо, Державна казначейська служба оприлюднила нові рахунки IBAN для зарахування податків, які запрацювали з 1 січня.

Як повідомляв портал Знай.uа, Верховній Раді запропонували дозволити окремим жінкам виходити на пенсію з 50 років.

Також портал Знай.uа писав, що у Києві завдяки новій формулі розрахунку вартості опалення сума у платіжках за грудень зменшилася на 22-23%.