Не секрет, що багато користувачів часто віддають перевагу телеграму саме через прикольні, няшні і милі стікери, які, до того ж, можна зробити самостійно і абсолютно безкоштовно! Стікери (вони ж наклейки) в телеграм – це ціла культура і філософія (включають різні тематики: музику, кіно, меми, смайли, емоджі та інше). Тому не дивно, що багато хто хоче навчитися і зрозуміти, як правильно створювати круті і смішні стікер-картинки, як їх потім завантажувати в телеграм і використовувати.

Як зробити стікери в телеграм самостійно і чи дійсно це легко?

У цій статті ми детально розповімо, як зробити свою власну колекцію стікерпаків (фактично створити нові унікальні меми) для телеграму.

Якщо коротко, то інструкція досить проста: 1) створити стікери (стікерпаки, меми, що мають, як правило, смислове навантаження має бути ідентичним існуючим базовим смайликам); 2) завантажити все це добро в телеграм і потім активно користуватися, а також стежити, скільки собі встановили ваші авторські стікери інші люди (що-що, а душу це, як мінімум, гріє і самолюбство тішить).

Іноді є сенс зробити не просто прикольні стікери, а саме корпоративні або для певної групи людей, тобто людей, яких об'єднує щось спільне, відоме тільки їм самим (спільні фото, тексти, смислові фрази, спогади з минулого і т.д.)

Стікери телеграм
Стікери телеграм, orgtech.info

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Для того, щоб почати робити свої власні авторські стікери в месенджер телеграм, знадобляться деякі додатки (куди ж без них в сучасному світі?), Власне сам Telegram, а також деякі додаткові програми для, які допоможуть у створенні стікерів на iPhone, Android або ПК.

Створювати їх і додавати не так вже і складно, особливо, якщо є хоч якийсь досвід роботи з графічними редакторами, але, якщо і немає, нічого страшного, розібратися в цьому не складе особливих труднощів. Але доведеться трохи позаморочуватися і попотіти, та все буде залежати від бажання користувача зробити все або класно, або швидко, або і те й інше одночасно (практика наше все!)

Створення стікерів в телеграм - з чого почати?

Перед початком роботи важливо продумати, що ви хочете зробити, що саме ваші стікери будуть собою представляти, які картинки або фото ви плануєте використовувати? Вони у вас вже в наявності або їх треба пошукати в інтернеті чи ж зробити свої власні знімки (пам'ятайте про те, що ви не зможете використовувати і завантажувати картинки, які захищені авторськими правами, і вся робота може звестися нанівець)? Може потрібні якісь написи або текстові послання? Чи буде це смішно і прикольно? Ви хочете, щоб стікери в телеграмі використовувалися масово або тільки для особистого користування? Загалом, дуже важлива ідея і системність, щоб це дійсно були однотипні стікери, а не просто набір рандомних картинок – тільки в цьому випадку є ймовірність, що вони сподобаються користувачам і будуть активно закачуватимуться і юзатися. Дайте відповідь собі на ці питання, і приступайте до втілення!

Важливий нюанс! Стікери необхідно створювати в форматі .png, а їх розмір повинен бути суворо 512х512 пікселів і мати прозорий фон. Тому якщо раптом щось не вантажиться або не відображається вже після створення – в першу чергу слід перевірити саме ці параметри і виправити при необхідності.

телеграм
телеграм, sonet.pp.ua

Як створити стікери для Telegram за допомогою iPhone

У більшості випадків стікери створюються за допомогою айфонів. Спочатку необхідно завантажити на свій смартфон додаток під назвою Stickers for Telegram з App Store. Воно вже розроблено таким чином, що за замовчуванням зберігає картинки в необхідному форматі і розмірі – PNG, 512х512, а також прибирає фон, роблячи його прозорим.

• після завантаження програми, відкриваємо його і вибираємо бажане зображення через "Choose a picture!";

• потім необхідно виділити потрібну область "маркером";

• для того, щоб прибрати зайву нерівність і кострубатість після "маркера" беремо ластик і витираємо всі виступи, які нам не потрібні і які псують загальний вигляд майбутнього стікера.

• щоб подивитися на результат, який вийшов, необхідно натиснути на "око".

• якщо результат влаштовує – натискаємо на значок, а потім на "Add it to a pack", після цього має відкритися додаток Telegram і власне бот @Stickers, він і займається тим, що додає нові стікери в телеграм.

Як створювати стікери для Telegram на пристроях Android

Зі створенням стікерів на андроїдах ситуація є ще більш простою. Для цього знадобиться додаток "Мій стікер Maker". Завдяки йому ви легко зможете обводити і вирізати потрібні області для своїх новеньких стікерів.

Інструкція по створенню телеграм стікерів на андроїд-пристроях:

• вибираємо необхідну картинку, вантажимо її в додаток;

• швидко робимо обведення (можна особливо не старатися);

• підганяємо обведення вже більш акуратно і структуровано;

• далі натискаємо на галочку і натискаємо "Save as Sticker".

Потрібна картинка практично готова! Але в даному випадку існує маленький нюанс: на жаль, цей додаток не вміє підганяти картинку (хоча може до моменту прочитання вами цієї статті вже й додали цю функцію) під потрібний розмір в 512х512 пікселів.

Для отримання потрібного формату використовуємо ще один додаток під назвою "Photo & Picture Resizer" і робимо наступне:

• завантажуємо попередню підготовлену картинку;

• потім натискаємо на "змінити розмір" – "ширина / висота" – "довільний" – виставляємо потрібні 512х512 пікселів.

Створення стікера в телеграм
Створення стікера в телеграм, telegram-store.com

Як створювати стікери для Telegram на комп'ютері

Телеграм прекрасно встановлюється, підключається і функціонує на комп'ютерах, тому створити і довантажити нові стікери через комп'ютер, напевно, буде, мабуть, ще легше, ніж за допомогою смартфонів (хоча це вже хто до чого звик більше і кому що більше подобається).

Найпростіше буде створити і виконати всі ці операції з картинками через знаменитий фотошоп, який, швидше за все, є у більшості користувачів. Але якщо його немає, то навіть заради персональних стікерів встановлювати його зовсім не обов'язково, можна використовувати онлайн редактори.

Інструкція, як підготувати знімок для стікера в телеграм через фотошоп:

• вибираємо інструмент "чарівна паличка", натискаємо на потрібну область фону, потім на замочок в розділі "шари" ("слої"), після цього на кнопочку "Delete";

• тепер маємо нашу фоточку на прозорому тлі, а точніше взагалі без фону;

• далі переходимо в "шари" – вибираємо "стиль шару" – "обведення ...", для того щоб мінімізувати нерівності під час вирізання персонажа;

• якщо ви ще не задали необхідне співвідношення сторін (а це повинен бути квадрат), то зробити це можна через інструмент "рамка": вибираєте в верхньому меню пропорції "квадрат" і двічі клікаєте правою кнопкою мишки, в результаті повинна картинка обрізатися до квадрата;

• щоб підігнати розмір до необхідних 512х512 пікселів, йдемо в "зображення" – "розмір зображення" – виставляємо потрібні "512х512 пікселів";

• не забувайте, що отриману картинку необхідно зберегти в правильному форматі: "файл" – "зберегти як" – вибираємо PNG.

Бінго! Наш стікер готовий! Таку ж послідовність повторюємо і з іншими зображеннями, які плануємо використовувати і заливати потім в телеграм.

Photoshop
Photoshop, geniusmarketing.me

Як додати власні стікери в Telegram

А тепер приємний момент – початок завантаження готових стікерів в телеграм. Ще трохи і все буде готово! Після чого ними відразу можна буде похвалитися перед друзями і повідправляли їх своїм знайомим. Інакше, навіщо тоді стільки праці?

Створення стікерів в телеграм
Створення стікерів в телеграм, skay.ua

Для того, щоб додати вже готові стікери в телеграм (незалежно від того, з телефону ви сидите або ж з комп'ютера), слід знайти бота телеграма через пошук месенджера під назвою @Stickers. Після цього застосовуйте такий алгоритм дій:

• підключаємося і запускаємо бота;

• вибираємо/newpack, вводимо назву для наших готових стікерів російською або латиницею;

• завантажуємо по одній картинці і підтягуємо до кожної смайлик (бот підкаже вам порядок дій), смайлики (емодзі) повинні передавати характер вашої картинки, не варто клацати як попало – інакше всі картинки втратять свій початковий сенс, якщо тільки ви не готуєте щось своє, зрозуміле тільки обмеженому колу осіб, але це вже інша історія;

• потім публікуємо кожен стікер окремо командою/publish;

• натискаємо/skip, якщо ви не збираєтеся довантажувати додатково іконку для цього набору стікерпака;

• далі необхідно підібрати унікальну назву для стікерпаків – це робиться з тією метою, щоб бот зміг згенерувати для вашого набору стікерів персональне посилання;

• після отримання посилання – завантажуємо собі стіки, можемо також розіслати посилання своїм друзям, щоб поділитися своєю колекцією, а можна просто відправити повідомлення з новим стікером для початку.

Створення стікерів в телеграм
Створення стікерів в телеграм, skay.ua

Вуаля – стікери готові! Можна тепер активно ними користуватися в своєму телеграмі, а можна відразу ж приступити до створення нових! Фантазія безмежна, особливо, якщо ви любите малювати або щось придумувати і у вас безліч цікавих ідей і заготовок, які неодмінно варто втілити в життя! Адже не можна в собі тримати те, що може порадувати, посмішити і надихнути інших людей!

До речі, завдяки зазначеному вище боту можна буде відслідковувати популярність ваших стікерів, і бачити кількість завантажень користувачами. Якщо хочете навчитися класно робити стікери, то в цьому питанні допоможе тільки практика, а ще – дивіться, як роблять інші, аналізуйте і все у вас вийде. Незабаром можна виробити свій стиль і стати впізнаваним в цій справі! Успіхів!