Заступник міністра освіти Єгор Стадний заявив, що у Міносвіти України затвердили показники, за якими буде визначатися, який саме вищий навчальний заклад отримає фінансування від держави.

Про таке він розповів під час брифінгу.

"Ми починаємо шлях відходу державного фінансування від кількості студентів, що навчаються на бюджеті. Уже в цьому році цей показник буде, імовірно, впливати десь на 70-80%, і планомірно ми спустимо його вплив нижче 50%", - сказав він.

Відтак, за його словами, наразі є утверджений ряд факторів, які впливатимуть на те, який навчальний заклад отримає фінансування. Так, серед них є:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
  • показник масштабу;
  • показником кількості студентів;
  • показник обсягу коштів, які університет залучив від бізнесу або міжнародних партнерів для фінансування досліджень;
  • показник стосовно працевлаштування випускників конкретних університетів, однак це запуститься лише з 2021 року.

Окрім цього, міністр освіти і науки України Ганна Новосад додала, що Міносвіти вперше опублікували чіткі дані про те, між якими вузами розподілили гроші.

"Ми зробили важливий крок до прозорості та відкритості фінансів. Вперше Міністерство освіти і науки опублікувало дані про розподіл державних коштів між вузами з чіткими критеріями цього розподілу. Кожен університет отримав фінансування в залежності від результатів своєї роботи і стимул розвиватися динамічніше", - підсумувала вона.

Нагадаємо, не вистачає на дитину: міністерка Новосад збирається у відставку через "малу" зарплату в 36 тисяч.

Як повідомляв портал "Знай.ua", міністр освіти і науки України Ганна Новосад збентежила українців недавнім своїм постом в Facebook.

Також "Знай.ua" писав, що за 10 років в Україні зменшилася кількість студентів майже вдвічі.