Іранські військові, які підпорядковуються аятолі Алі Хаменеї, три дні приховували від президента Ірану Хасана Роухани інформацію про збитий український літак. Про це пише New York Times, яка відновила хронологію подій протягом перших днів після аварії літака.

Аварія літака МАУ
Аварія літака МАУ

Як зазначає видання, голова ВКЗ КВІР Амір Алі Хаджізаде став першим високопоставленим військовим, який дізнався про атаку на український літак. Він повідомив про подію колегам, в тому числі представникам армії Ірану. Вони лише через три дні визнали збиття літака.

Аварія літака МАУ
Аварія літака МАУ

Поки іранська влада усіма силами заперечувала причетність до краху літака, продовжує NYT, Роухани кілька разів намагався додзвонитися до військових, однак вони не відповідали.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Зауважимо, що ще вранці 8 січня Україну сколихнула страшна звістка: літак авіакомпанії МАУ впав поблизу Тегерану. В результаті цього загинули 176 людей. Пізніше з'ясувалося, що до цього причетний Іран, який після численних доказів визнав свою провину в збиті українського судна МАУ.

Нагадаємо, що президент авіакомпанії МАУ Євген Дихне у своєму інтерв'ю поділився подробицями з зустрічі.

Як повідомляв портал Знай.ua, українські фахівці знайшли сліди від ракет, якими в Ірані був збитий літак авіакомпанії Міжнародні авіалінії України.

Також портал Знай.ua писав, що генерал іранської армії зробив заяву за збитим українським пасажирським літаком.