В мережі оприлюднили унікальну фотографію, яка наробила чимало галасу на усю Україну. Відтак, у Харкові сфотографували табель, у якому російська мова записана як "мова корінного народу".

Про таке повідомила у Facebook психолог Національної гвардії України Олеся Яценко, створивши допис у спільноті "Батьки SOS".

Українські школи, фото: dostup.pravda.com.ua
Українські школи, фото: dostup.pravda.com.ua

Відтак, на знімку видно, як в табелі написано кілька предметів, а серед яких є й російська мова:

  • українська мова;
  • українська література;
  • мова корінного народу (рос.) - написано ручкою від руки;
  • зарубіжна література (інт. курс "література").

"Місто Харків. Загальноосвітня школа. Табель, з якого я дізналася, що росіяни тут корінний народ! Я в шоці, у мене немає слів. Що з цим робити?!" – підписала фотографію жінка.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Скріншот допису

Вже під самим дописом розгорівся справжній скандал: одні вкрай негативно віднеслися до такого випадку та рекомендують звернутися до Управління освіти з офіційним листом або і зовсім до СБУ. Інші ж вважають, що предмет насправді називається "мова національних меншин", а вчителі просто припустилися помилки.

Нагадаємо, українські школярі зможуть їздити безкоштовно, коли запрацює нововведення.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що старшокласників навернуть на шлях істинний.

Також портал "Знай.ua" писав, що батькам пояснили, що таке кібербулінг очима дітей.