У Міністерстві охорони здоров'я України повідомили про створення оперативного штабу з вивчення китайського коронавіруса 2019-nCoV. Крім того, вже найближчим часом лікарі по всій країні отримають інструкції для пацієнтів, які звертаються зі схожими симптомами небезпечного вірусу.

Про це заявив в. о. гендиректора ГУ "Центру громадського здоров'я" МОЗ Ігор Кузін на прес-конференції у вівторок, 28 січня, передає кореспондент Знай.uа.

"Вже зібрано частину інформації з управління охорони здоров'я і лабораторних центрів та проводиться швидка оцінка наявних засобів для захисту деякого лабораторного обладнання, щоб за необхідності швидко реагувати", - зазначив чиновник.

Ігор Кузін на прес-конференції, фото Знай.uа
Ігор Кузін на прес-конференції, фото Знай.uа

За його даними, на санітарно-карантинних підрозділах в аеропорту "Бориспіль" посилено команди швидкого реагування та епідеміологів.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Зараз цей пункт переведено на цілодобовий режим роботи. Також забезпечено чергування бригад швидкої допомоги та лікарів-епідеміологів, які допомагають у зборі потрібної інформації і оцінюють можливі ризики", - розповів Кузін.

Він запевнив, що "жоден з випадків вірусу, про які повідомлялося на території України, не був занесений до категорії підозрілих".

Нагадаємо, що київські медики зганьбилися "панацеєю" від коронавірусу: один градусник на 150 китайців.

Як повідомляв портал Знай.uа, медики у Львові розсекретили діагноз студента з Китаю.

Також портал Знай.uа писав, що Комаровський розвіяв головні міфи про коронавірус: "Банани можна, в Китай – ні".