В Україні зафіксували зростання середньої зарплати в Україні в період з грудня 2018 року по грудень 2019 року на 16%. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Так, середня зарплата штатних працівників українських підприємств і організацій у грудні 2019 року склала 12 264 грн. Це в 2,9 рази більше мінімальної заробітної плати, яка становить 4173 грн.

При цьому найнижча оплата праці зафіксована у кінці 2019 року. у працівників сфери розміщення та організації харчування — 7280 грн в місяць. Найвищою зарплатою за цей період можуть похвалитися працівники сфери держуправління, оборони та страхування. Вона склала 20 360 грн.

Зарплати в Україні, фото: Уніан
Зарплати в Україні, фото: Уніан

Само собою, як і раніше, найвищі зарплати в грудні 2019 року отримували жителі Києва. При цьому найнижчі зафіксували у жителів Чернігівської області близько 8,8 тисяч гривень на місяць.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Відзначимо, що дані по регіонах Держстат приводить без урахування тимчасово окупованої Росією Криму та непідконтрольних Україні частин Донецької і Луганської областей.

Нагадаємо, в Україні назріває новий скандал, бюджетникам можуть урізати оклади і зняти надбавки.

Як повідомляв Знай. ua, Кабмін взявся за звільнення Кравцова з "Укрзалізниці".

Також Знай. ua писав, що українським пенсіонерам приготували "випробування" стажем.