В Україні вже з 1 лютого жителі 16 населених пунктів можуть залишитися без тепла, припинення постачання газу зумовить колапс із опалювальним сезоном.

Як повідомили в пресслужбі НАК "Нафтогаз України", негаразди виникли у 18 теплокомуненерго через їхню заборгованість за газ.

Названо міста, де вже з 1 лютого жителі можуть залишитись без тепла. Так, проблеми з обігрівом можуть виникнути, зокрема, в Одесі, Кривому Розі, Дніпрі, Щасті, Полтаві, Харкові, Сумах та інших містах.

У разі, якщо місцеві тепловики не погасять борги до кінця дня 30 січня, то НАК "Нафтогаз України" не зможе постачати сировину для опалення, зазначили в компанії.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Зазначається, що загальна сума, яку згаданим теплокомуненерго потрібно виплатити, становить 406 млн гривень. Після надходження цих коштів "Нафтогаз" отримає право постачати туди блакитне паливо для потреб населення.

"Нафтогаз" не має права постачати природний газ тепловикам, які неналежно виконують графік розрахунків", – наголосили в НАК.

Заначається також, що 24 січня 19 із 37 проблемних комунальних підприємств вже розрахувалися з "Нафтогазом" за його послуги, тож у них проблем із теплом не буде.

Нагадаємо, українцям підказали 8 способів сплачувати за газ менше

Як повідомляв портал Знай.ua, нові платіжки для сплати за доставку газу обурили українців.

Також Знай.ua писав, що з 2020 року українці будуть отримувати по дві платіжки для сплати за газ.