В цьому році українці почали отримувати по дві платіжки за газ. Як економити та не отримувати штрафи, розповів портал UBR.

Як повідомляється, в першу чергу потрібно пам’ятати, що платіжка за доставку газу приходитиме на місяць раніше за платіжку за його споживання. Наприклад — у лютому українці отримають платіжки за споживання газу у січні та за доставку за лютий. Також не треба лякатись того, що у січні платити за доставку газу прийдеться двічі — за загальною платіжкою за грудень та за платіжкою за доставку за січень.

Тарифи на опалення, фото: aqux-rmnt.com
Тарифи на опалення, фото: aqux-rmnt.com

Оскільки сума за доставку газу протягом року буде незмінною, варто сплатити наперед для того, щоб не переплачувати комісію за банківські послуги. Проте, не слід забувати, що плата за доставку газу в липні зросте. Якщо ви плануєте поїхати кудись на декілька місяців, то краще буде на цей час відмовитись від послуги газопостачання, оскільки плата за доставку газу нараховується незалежно від його споживання, а отже може утворитись чималий борг.

Нарешті, не варто забувати про терміни для сплати за газ. Зараз це потрібно робити до 20 числа поточного місяця. У випадку, якщо до цієї дати сплати не було, газова компанія може почати нарахування пені.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадуємо, що нові платіжки для сплати за доставку газу обурили українців.

Як повідомляв Знай.ua, українцям підвищили мінімальну зарплату.

Також Знай.ua інформував про те, що з 2020 року українці будуть отримуватит по дві платіжки для сплати за газ.