На днях у посольстві України в КНР розповіли, скільки українців перебувають у китайській провінції Хубей, та скільки з них має бажання покинути країну.

Про це повідомило видання Інтерфакс-Україна.

Варто відзначити, що вже тривалий час у Китаї все більш масштабних обертів набирає небезпечний коронавірус, який спричиняє пневмонію та респіраторні захворювання. Наразі ж відомо, що вже десятки тисячі людей у всьому світі були заражені цією хворобою, а також понад двісті людей померли.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Відтак, у посольстві заявили, що у провінції Хубей перебуває 60 мешканців України.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

"56 осіб перебувають у місті Ухань, один в Сяньяні, один в міському повіті Чжунсян, Цзінмень, одна людина — в місті Ічан, одна людина — в Сяогань", - розповідають дипломати.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Окрім цього, як повідомили у посольстві, частина українців мають бажання евакуюватися з Китаю

"У разі прийняття урядом України рішення про евакуацію громадян України з провінції Хубей, посольство України в КНР сприятиме у забезпеченні координації дій відповідних компетентних органів України та КНР, які відповідають за проведення евакуаційних заходів", — додали дипломати.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

Нагадаємо, українцям назвали головні методи боротьби з коронавірусом з Китаю.

Як повідомляв портал Знай.uа, шість тисяч пасажирів лайнера не можуть вийти на суходіл через коронавірус.

Також портал Знай.uа писав, що Чемпіонат світу з легкої атлетики перенесли через епідемію коронавіруса.