Компанії, що працюють на території України отримали від правоохоронців пропозиції встановити на їх сайти спеціальний скрипт. Таким чином українська кіберполіція планує ефективніше ловити інтернет-злочинців.

Партнер АО "Овчаров та Партнери" Денис Овчаров розповів, що їх клієнту, продуктової it-компанії, почали надходити дзвінки та офіційні листи від кіберполіції встановити на сайті компанії спеціальний скрипт, який допоможе ідентифікувати його користувачів.

Скріншот, фото з сайту Кіберполіції

Юрист розповідає, що з перемовин представників it-компанії і правоохоронців стає ясно, що пропозиції такого штибу надходять не тільки "айтішникам", але і власникам інших інтернет-ресурсів та іншим власникам сайтів.

Фахівці департаментів кіберполіції у Києві розробили невеликий скрипт, який допомагає їм по ip знаходити інтернет-шахраїв і хакерів, які хочуть отримати інформацію з сайту або перешкоджати його роботі.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Кібербулінг, фото: poltava.to
Кібербулінг, фото: poltava.to

На публікацію цього листа відреагували вже і в самій кіберполіції. Правоохоронці не оспорюють його достовірність, а лише пообіцяли провести службове розслідування.

При аналізі ситуації вчинення кіберзлочинів на території України фахівці з кіберполіції зазначають, що злочинці все частіше використовують різні засоби анонімізації для приховування своєї протиправної діяльності в мережі і відповідно уникнути відповідальності за його вчинення.

Нагадаємо, що в "Приватбанку" повідомили про нову шахрайську схему.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві банда шахраїв підробила документи та продала квартиру померлої жінки за 600 тисяч гривень.

Також портал Знай.uа писав, що шахраї придумали нову схему заробітку на дрібних кредитах.