Всесвітній день вільного кохання

Щорічно 3 лютого в багатьох країнах відзначається незвичайне свято – Всесвітній день вільного кохання. Досі невідомо, хто став ініціатором цього Дня. Головна мета цієї дати - звернути увагу суспільства, урядів на традиційні цінності відносин. Примітний той факт, що за короткі терміни ідея свята отримала підтримку і широке поширення по всьому світу.

Вже традиційно у святкуванні беруть участь прихильники вільних відносин. Ще до заходів у цей День приєднуються профільні Інтернет-ресурси, громадські організації та компанії, які надають послуги для прихильників дійства.

Максимів день, Максим – розрадник

У неділю, 3 лютого, віряни православної церкви вшановують пам'ять Максима Грека, релігійного публіциста і перекладача. В народі свято отримало назву Максим - розрадник.

З церковних переказів відомо, що святий Максим народився в 1475 році в Греції, але згодом приїхав до Росії, де займався перекладом духовних творів. Першою його великою роботою був переклад Псалтирів. Максим Грек помер у 1556 році в Троїце-Сергієвій Лаврі.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Максим Грек

Здавна святий Максим вважався розрадником. Прийнято вважати, що він допомагає людям впоратися з усіма бідами. Крім того, християни молилися йому про заступництво за вдів і сиріт.

Іменини в цей день

Агнія, Анастасія, Ганна, Євген, Іван, Ілля, Максим.

Нагадаємо, Aliexpress зупинив поставки товарів з Китаю через смертельний коронавірус.

Як повідомляв Знай.ua у лютому в життя українців багато в чому зміниться – від погоди, до тарифів.

Також Знай.ua писав, в Україні з'явиться популярний лоукост, подорожі стануть набагато дешевші.