Основні статті, за якими провалюється виконання бюджетних планів – податкові та митні надходження. Податкова за січень "недозбирала" близько 7 млрд грн. Митниця – близько 9 млрд грн.

При цьому результати виконання бюджетних планів митницею вкрай гнітять: при плані в 26 млрд грн митних платежів, зібрати вдалося лише 17 мільярдів.

Тож і не дивно, що в мережі вкотре з'явився обурливий допис користувача Сергія Наумовича, який намагався знайти справедливість:

Ох, і цифри... «За оперативними даними Держказначейства, надходження до загального фонду держбюджету України становили в січні 42,6 млрд грн за розрахункових 56,4 млрд грн, зазначили в Міністерстві фінансів.» Тобто на цілих 24% менше, ніж було заплановано. У доларах це аж 552 мільйони всього за один місяць! Для України це величезні кошти. Для порівняння — мега-скандал навколо призупинення Трампом надання Україні допомоги стосується суми 391 мільйон доларів. А тут аж 552 млн. ЗА ОДИН МІСЯЦЬ! Зважаючи на ймовірне охолодження світової економіки через поширення коронавіруса, перспективи надходжень коштів до держбюджету можуть стати ще більш похмурими. Славнозвісних інвесторів з Оману не видно, а з Давосу наші щасливі можновладці привезли тільки сині шапки. Витрати на утримання державного апарату не падають, лібертаріанство знову пройшло повз нас, ніяких революційних ідей щодо розбудови державної бюрократії ми не бачимо, а стратегічний запас вільно конвертованих собак нам не світить. А які можуть бути революційні ідеї, навіть якщо перша влада в історії України, яка має безпрецедентну повноту важелів, у тому числі монобольшість в парламенті, кілька місяців (!) безуспішно боролася з нещасними «майданчиками» А. Яценко? Я вже про митницю взагалі мовчу. Там «наверх» неправомірну вигоду дійсно не несуть (наскільки мені відомо), але князьки радісно залишають все собі на місцях і тепер активніше скуповують квартири в Лондоні, піднімаючи економіку Британії. Загалом, якщо в найближчі два тижні влада не знайде в собі сили на «шокову терапію», то відчуваю, що в цьому році нас чекає обвал залишків економіки з позачерговими виборами. І президентськими, і парламентськими. -йдеться у дописі чоловіка

У коментарях допис яскраво підтримали.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, у січні Держбюджет недоотримав 17 млрд грн, далі буде гірше.


Як повідомляв портал "Знай.ua", з 1 лютого 2020 року компанія “Укртелеком” зупиняє обслуговування таксофонів по всій території України.


Також "Знай.ua" писав, що власник "Парі Матч" Швиндлерман бере Україну в заручники.