У січні Держбюджет недоотримав 17 млрд грн, далі буде гірше. Про це написав український бізнесмен Андрій Холодов на своїй сторінці у facebook. Так, за його словами, фактичний недобір по митниці за січень – 9 мільярдів. Це 300 мільйонів гривень в день.

Скріншот, фото з facebook

"Ситуація навіть гірша, ніж я очікував. За даними Держказначейства, в лютому недобір на митниці буде збільшуватися. Саме час відреагувати Комітету з питань фінансів, митної і податкової політики, так, пан Danil Getmantsev? Або будемо робити вигляд, що нічого не відбувається?", - тегнувши голову комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцева, бідкається бізнесмен.

Вкрай стурбований таким недобором, Холодов зауважив, що на ці гроші можна забезпечити рік закупівель медичних препаратів для МОЗ.

У Раді, фото facebook "Слуга народу"
У Раді, фото facebook "Слуга народу"

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Тому що 9 мільярдів – це річний бюджет міністерства охорони здоров'я на закупівлю препаратів. Ці гроші то не зібрали зовсім, чи зібрали - але в чиюсь кишеню. Питання - в чию?", - цікавиться бізнесмен.

Основні статті, за якими провалюється виконання бюджетних планів – податкові та митні надходження. Податкова за січень "недозбирала" близько 7 млрд грн. Митниця – близько 9 млрд грн.

При цьому результати виконання бюджетних планів митницею вкрай гнітять: при плані в 26 млрд грн митних платежів, зібрати вдалося лише 17 мільярдів.

Нагадаємо, з одеської митниці зняли вуаль чесності, корупційна схема вийшла за рамки розуміння.

Як повідомляв Знай.uа переговори Зеленського з Помпео: "принцип" Рузвельта, шанс на власну нафту і оплот в серці Європи.

Знай.uа писав, власник "Парі Матч" Швиндлерман бере Україну в заручники.