Відомий український бізнесмен та благодійник Андрій Холодів звернув увагу українців на те, що відбувається на одеській митниці. За інформацією Холодова, крізь податківців щодня проходить близько 5 мільйонів гривень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Холодова в мережі Facebook.

"Хабарі на митниці в Одесі за легальне оформлення товарів – 5 мільйонів гривень на добу? Публікую зі скороченнями другий лист від читачів. Я нагадую, що щоденний недобір щодо митних зборів до бюджету - близько 200 мільйонів гривень. Тільки в цьому листі описано, як на хабарі направляється 5 мільйонів гривень на добу. І це тільки в Одесі. І це тільки за законне оформлення товарів. Оцініть масштаб.", - пише Холодов.

Публікація Андрія Холодова, Facebook
Публікація Андрія Холодова, Facebook

Публікація Андрія Холодова, Facebook
Публікація Андрія Холодова, Facebook

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Публікація Андрія Холодова, Facebook
Публікація Андрія Холодова, Facebook

Далі у своєму зверненні Холодов звернув увагу на корупційні схеми серед працівників митниці.

"Я, чесно кажучи, навіть не відразу повірив в порядок цифр. Це забагато навіть для такої структури, як митниця. Але потім порахував. Заплатити $200, щоб документи оформили швидко – це простіше, ніж потім доводити, що папери в порядку і зривати терміни поставок. Але цікаво, куди йдуть ці гроші - $200 тис. на день? На доплати персоналу митних офісів? Там що, низькі офіційні зарплати – і потрібно доплачувати людям, щоб вони хоч якось працювали? Навіть якщо так – очевидно, що не вся сума йде на це. Решта куди? Знову гроші отримують всі, крім бюджету.", - додав Холодов.

Нагадаємо, зізнався: минулого року Трамп наказав Болтону допомогти в тиску на Україну.

Як повідомляв Знай.uа переговори Зеленського з Помпео: "принцип" Рузвельта, шанс на власну нафту і оплот в серці Європи.

Знай.uа писав, власник "Парі Матч" Швиндлерман бере Україну в заручники.