Як харчуються діти у фінській школі і чим годують маленьких українців? На тлі реформ української освіти у батьків та вчителів виникає маса питань до міністрів. Але наші школи суттєво відстають від закордонних і досі, що на яскравому прикладі показав відомий блогер Михайло Шнайдер. Допис про це він розмістив на своїй сторінці у facebook.

Шкільне харчування, фото facebook

Так, за словами блогера, рівень розвитку суспільства визначається ставленням до дітей, людей похилого віку і тварин. І різниця колосальна, шкільна столова у Фінляндії із безкоштовним шведським столом, і українська столовка з "кулінарними шедеврами" з далекого радянського минулого.

"Чи не правда, вражає? Для дітей організовано шведський стіл, дитині дозволено брати стільки їжі, скільки хочеться. Є окремі страви для вегетаріанців, для дітей з алергією, без глютену і без лактози. Тільки одного хліба, в Фінських столових близько шести сортів. Відверто кажучи різниця просто колосальна. Між нами вже справжня прірва", - зауважує Шнайдер.

Шкільне харчування, фото facebook

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

За словами автора, якщо ми не почнемо рухатися в потрібному напрямку прямо сьогодні, то ця сама прірва, з кожним днем все більше і більше.

"Там і лікар не має такої "великої " зарплатні як у нас- 180 доларів на місяць", "Мы бы двигались,если-бы президент дал добро", "Ничего не изменится,пока не поменяется в головах людей. Ситуация в школах везде такая, потому как воруют все,начиная от посудомойки,заканчивая заведующей столовой. У меня там работала родственница, дома было всё,овощи,мясо,рыба,яйца,мука,сахар. Покупали только сыр и колбасу. Так что продукты завозят в школу,но до детей они не доходят иза жадных тётей! В голове сидит досих пор совдеп, всё домой что плохо лежит! К сожалению!", - коментують українці.

Шкільне харчування, фото скріншот facebook

Нагадаємо, Шнайдер показав занедбане відділення Укрпошти та порівняв з космічними зарплатами її очільників.