В Україні для пенсіонерів все таки є деяка кількість вакансій для роботи, однак старшому поколінню не так багато платять, як більш молодим кандидатам. Відомо, що в країні налічується близько 28,5 млн громадян працездатного віку, які з них лише 12,8 млн офіційно працевлаштовані.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Пенсіонери, фото: pixabay.com
Пенсіонери, фото: pixabay.com

Після виходу на заслужений відпочинок багато українців шукають роботу на повний день, або ж якийсь підробіток, щоб хоч якось зводити кінці з кінцями. При цьому є сфери діяльності, де людей у віці 54-72 років не зустрінеш, наприклад в IT або PR.

Аналітики пишуть, що хоч сфера зайнятості людей передпенсійного та пенсійного віку різниться з молодшими шукачами, але всі інші їхні побажання, включаючи зарплату і графік роботи, схожі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Пенсіонери
Пенсіонери
comments.ua

Більшість людей у віці готові працювати на повну зайнятість і повний робочий день. При цьому 32% згодні отримувати зарплату до 10400 гривень, 37% шукають роботу з зарплатою від 10500 до 20900 гривень, 16% - від 21000 до 31 300 гривень. Експерти також зазначають, що старше покоління людей найчастіше заробляє менше, ніж їх молодші співгромадяни. При цьому різниця в зарплаті може досягати 30%.

Нагадаємо, песика можна не продавати: у Мінсоцполітики зробили несподіване заяву щодо подвійних платіжок.

Як повідомляв Знай.uа розбещувач дітей поплатився життям за домагання до хлопця, героя-рятівника позбавили волі.

Знай.uа писав, мільйони українців можуть забути про пенсії, з'явився невтішний прогноз на 2020-й.