У середу, 5 лютого, в Харкові шестеро студентів, які прибули з Китаю госпіталізували з підозрою на коронавірус нового типу. Про це повідомляє KHARKIV Today, посилаючись на коментар головного лікаря Харківської інфекційної лікарні Павла Нартова.

"Ми їх спеціалізуємо з респіраторною інфекцією і динамічно за ними спостерігаємо", - пояснив медик.

За словами Нартова, з всіх госпіталізованих китайських студентів лише один був із міста Ухань, де вперше зафіксували смертельний вірус.

фото Уханю з дрона, Weibo
фото Уханю з дрона, Weibo

"Є критерії відбору хворих з приводу коронавірусної інфекції. Госпіталізовані студенти не входять до ці критерії до визначення клінічного випадку. Більшість з них були в Китаї, звідки нещодавно повернулися. При цьому за весь час був поки що тільки один хворий з міста Ухань – і у нього коронавірусна інфекція не підтвердилася. Незабаром його випишуть", - відзначив він.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, Володимир Зеленський написав листа голові КНР Сі Цзіньпіну через спалах коронавіруса в Китаї.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'явилася онлайн-карта поширення китайської коронавіруса в реальному часі.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні забили тривогу через коронавірус, лікарі створили гарячу лінію для консультацій.