Міністерство цифровий трансформації України провело презентацію мобільного програми "Дія", а також презентувало національну онлайн-платформу "Дія. Цифрова грамотність".

За інформацією чиновників міністерства, "Дія" - це мобільний додаток, покликаний зберігати всі необхідні документи в електронному вигляді.

Додаток "Дія"
Додаток "Дія"

Відомо, що в першу чергу буде запущено електронні посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Також у презентації взяв участь президент Володимир Зеленський. Про це стало відомо завдяки трансляції презентації на сервісі YouTube, яка опинилася в трендах.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"Держава повинна бути для людини просто зручним сервісом, а найголовніше - простим і зрозумілим. Сьогодні ми робимо крок на шляху до цієї мети - презентуємо мобільний додаток "Дія", - сказав він під час свого виступу.

Це мобільний додаток, яке дозволить зберігати документи (наприклад, водійські права і техпаспорт) в електронному вигляді і спростить користування державними послугами онлайн. Завантажити додаток можна за наступними посиланнями для Google Play і Apple Store.

"Наскільки мені відомо, Україна стала третьою країною Європи, в якій є щось схоже. Вітаю нашу країну", - заявив Володимир Зеленський.

"Кожен хоча б раз в житті намагався взяти довідку або оформити якийсь дозвіл. Всі ми були жертвами умовної Тамари Іванівни в маленькому віконці, у якій вічно поганий настрій і завжди короткий день. Всі ми зустрічали умовного Віктора Петровича, якому потрібно щось занести, щоб отримати його підпис. Держава це змінює", - зазначив він.

За його словами, на шляху до цифровізації країни є багато перешкод, але "у мене є воля, а значить у нас буде е-країна".

Нагадаємо, Офіс Зеленського в Києві оточив нервовий натовп, висунуто вимоги, - фото та відео.

Як повідомляв Знай.uа Кабмін взяли під посилену охорону після прослуховування Гончарука, Арахамія все пояснив.

Знай.uа писав, Офіс Зеленського оточили українці з цілим рядом вимог - чого хочуть від президента за 5 років, відео і фото.