Опис процедури кератинового вирівнювання волосся (КВВ)

Ще з часів середньовіччя волосся у дівчат і жінок було показником статусу і благородства сім'ї. В наші дні майже нічого не змінилося. Розкішне волосся — це щоденний догляд, спеціальні процедури, постійні маски і ще купа різних клопотів.

Але процедура догляду за волоссям стала набагато простіша, коли професіонали перукарської справи придумали КВВ. Це процедура, за допомогою якої можна заповнити спорожнілі осередки волосяного покриву і повернути волоссю красивий та здоровий вигляд. А також допомогти йому знову віднайти м'якість, гладкість і пухнастість. Недостатність кератинової речовини в структурному компоненті волосся відбувається в основному через шкідливий вплив зовнішніх факторів або частого використання різних технічних засобів укладання волосся.

Якщо говорити мовою фахівців, кератин — це білок фибриллярного типу, який є структурною основною рогівки (верхнього шару шкіри, волосся і нігтів). У здоровому стані волосся людини складається на 15% з води, 6% — з ліпідів (жири і їм подібні речовини, що відповідають за блиск і міцність волосся), 1% — з пігменту і 78% — з кератину.

кератинове вирівнювання волосся
кератинове вирівнювання волосся, Pinterest

Що це за речовина — кератин? Яким стає волосся після нього?

Як говорилося раніше, кератин — це натуральний компонент волосся. Придумане пару років тому кератинування завоювало багато сердець по всьому світу у сфері перукарського бізнесу. Все почалося з поняття "бразильське вирівнювання". Сама історія речовини кератин стартувала саме в Бразилії. Гарячій бразильській дівчині з прекрасною шевелюрою першій вдалося спробувати спосіб, який приводить в порядок волосся і робить їх власниць володарками шикарних шевелюр. Ось чому вирівнювання та відновлення, тобто кератинізація — це чисто бразильський метод укладання волосся.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Бразильське вирівнювання на сьогодні дуже поширена процедура, яку дуже часто проводять в салонах краси. Його порівнюють з ламінуванням, але між ними є різниця.

Обидва результати мають різний ефект. Ламінування волосся являє собою обволікання волосини особливим складом без кольору. А саме поняття виникло несподівано, тому що раніше воно було під назвою елюмінування, але відвідувачки втомилися промовляти цей термін і спростили його. У міжнародній практиці такого терміна не існує апріорі.

дуже важливо щоб процедуру проводив майстер
дуже важливо щоб процедуру проводив майстер, https://keratin.pro/

Відмінністю ламінування від покриття барвником без кольору є те, що при ламінуванні не використовуються активні речовини, наприклад, кислоти або окислювачі. На відміну від ламінування, кератинова процедура (бразильська кератинізація) спрямована на поліпшення здоров'я волосся і відновлення його здорової структури. Компонент кератин, який є основною всіх подібних засобів по бразильському випрямленню волосся, проникає всередину структури волоса, наповнює її дрібними кератиновими молекулами, згладжує кутикулу. Наповнення цим компонентом впливає на лусочки, згладжуючи їх в одному напрямку рівномірно, при цьому відображаючи блиск і надаючи їм естетичним вигляд.

А при належному догляді результат від КВВ триватиме до півроку, коли процедура біоламінування починає змиватися вже через 2-4 тижні, через що вимагає постійного повторення.

Щодо миття голови. Дозволяється мити, на жаль, тільки після закінчення 3-х годин після проведення процедури. Допускається застосовувати тільки той миючий засіб, який не містить сульфатів або хлориду натрію. Тому варто помити голову перед КВВ. А для кращого результату фахівці радять придбати спеціальні спреї з рідким білком. Змивати спрей не потрібно. Ці засоби особливо корисні під час поганої погоди — дощу чи снігу.

А от щодо укладань, тут не потрібно поспішати. Утюжок, пристосування для укладки, фени й випрямлячі доведеться відкласти подалі. Начісування і високі зачіски, хвости і гульки теж тільки виключно в разі потреби.

волосся не потрібно укладати, воно виглядає шикарно
волосся не потрібно укладати, воно виглядає шикарно, owoman.site

Є дуже багато альтернатив КВВ: маска для вирівнювання волосся, рідкий засіб для вирівнювання волосся, шампуні та інші. Всі вони здатні вирівнювати, проте якість відносно не та. Крім того, володарки тонкого волосся, ризикують його цими засобами підсушити. Деякі дівчата використовують утюжок для вирівнювання, кератинові шампуні або навіть шампуні для вирівнювання волосся (які навряд-чи надають таку ж дію на волосся).

Відновлення волосся за допомогою кератину: плюси і мінуси

З плюсів:

Волосся стає піддатливе до укладання і розчісування, колір стає більш здоровим, з’являється сяйво і блиск. Кератинова молекула проникає всередину волосся і змінює його властивості зсередини, що набагато ефективніше ніж звичайний інший засіб по догляду за волоссям. Пасма виглядають м’якішими, стають приємнішими на дотик.

Якщо процедура зроблена майстром правильно, то не важливо, яка погода за вікном — ваша зачіска буде зберігати свій шикарний первісний вигляд. Волосся не буде пухнастим або кучерявим. Методика КВВ користується великою популярністю. Процедуру роблять вдома або в салонах краси. В інтернеті можна знайти докладний опис проведення процедури, а також фотографії її результатів.

КВВ також дає захист від різного роду впливів навколишнього середовища: морозу, пилу, вітру, яскравого сонця тощо. А якщо у вас різко з'явилося бажання завити волосся, сміливо його виконуйте — після миття голови ефект кератину повернеться до вас. Перевагою також є і те, що кератинування волосся підходить всім дівчатам, незалежно від типу волосся. Тому процедуру може робити красуня і з кучерявим, і з густим, і з тонким, і з ослабленим волоссям.

Як довго протримається ефект від КВВ? В середньому ефект після процедури триває близько 4-5 місяців.

Мінуси:

До складу деяких формул входить така речовина, як формальдегід. Він небезпечний тим, що при нагріванні виділяє токсичні випари, а це в свою чергу може привести до зміни структури волосся.

Професіонали працюють тільки з тими засобами, які відповідають безпечним параметрам. Основним завданням процедури є досягнення максимального ефекту, при мінімальному ризику.

ВАЖЛИВО: Вагітним і тим, хто знаходиться в періоді лактації, робити подібну процедуру не рекомендується. Також не радять застосовувати лікування волосся із застосуванням кератину тим, хто пофарбував волосся — швидше за все речовина їх освітлить на 0,5-1 тональності. А також тим, хто дуже часто робить процедуру знебарвлення волосся або хімічну завивку. Тому що після дії кератину волосся буде ламке та сухе. Також КВВ не рекомендується тим, хто вважає, що використання кератину допоможе волоссю стати густішим і здоровішим.

Крім того, власникам надмірно тонкого волоса теж варто утриматися від процедури. Оскільки компоненти обтяжать волосся, це може стати результатом ламкості або навіть випадіння. Плюс охайність зовнішнього вигляду і здоров'я волосся будуть під загрозою.

Як висновок, можна з упевненістю сказати, що такий спосіб догляду для вашого волосся — чудова річ, яка може допомогти привести волосся в ідеальний стан. Але в той же час не варто очікувати великого чуда та мати на увазі, що ця процедура як-ніяк містить токсичні речовини.